Project omschrijving

JET BIK heeft in opdracht van RAI Amsterdam een renovatieplan ontwikkeld waarin veiligheid en voorkomen van hinder belangrijke ontwerpuitgangspunten waren. Om de functionaliteit van het gebouw niet ten laste te komen is er gewerkt in specifieke periodes waarin het gebouw niet in gebruik was. Ook behoud van het originele ontwerp was een belangrijk uitgangspunt. Toepassing van het JET DC Glassysteem leverde een belangrijke bijdrage aan het realiseren van alle ontwerpeisen.

De 38 glazen daglichtconstructies zorgen tezamen voor zo’n 4000m² glasdak. De verouderde glaskappen waren toe aan vervanging en moesten plaats maken voor nieuwe, moderne kappen. Echter wel met behoud van ontwerp, veiligheid en zo min mogelijk hinder opleverend. Het team van JET BIK heeft daarom weloverwogen keuzes gemaakt op het gebied van:

  • Locatie van laden en lossen
  • Ophijsen van materialen
  • Te gebruiken materialen
  • Goede invulling van de beschikbare montageperiodes

Montage van de glaskappen is sneller gerealiseerd dan gepland. De laatste afwerkingen zijn in de derde beschikbare montageperiode opgeleverd. Het project is met wederzijdse tevredenheid afgerond en de bezoekers van de Europahal kunnen weer veilig en ongehinderd genieten van wat extra daglicht.