Voldoende daglicht is essentieel in woningen

Daglicht verandert van kleur door het jaar heen. Deze kleurschakering beïnvloedt de aanmaak van melatonine in ons lichaam en melatonine regelt het dag-en nachtritme. Het maakt dat we moe worden in de avond en ’s ochtends weer sneller wakker zijn. Hierin is contrast van belang: veel daglicht overdag en donker in de nacht. Lees meer over de invloed van daglicht op ons lichaam en onze geest in het boek ‘Licht’ van Gemma Venhuizen (Bol.com).

Meer daglicht is meer energiebesparing

Ongeveer 15% van de energie in huis besteden we aan kunstlicht. Meer daglicht levert dus een substantiële bijdrage aan het verminderen van het energieverbruik. In het omvangrijke assortiment vindt u altijd een passende oplossing voor daglichttoetreding voor het platte dak.

Op een aanbouw hoort een lichtstraat

Het voordeel van een aanbouw is de extra ruimte die je krijgt, maar de flinke extra diepte verbetert de lichtinval niet. Het plaatsen van de JET ModuGlas® lichtstraat is hiervoor de ideale oplossing. Het zorgt in ieder seizoen voor een aangename lichtinval in de gehele benedenverdieping. Licht van boven biedt meer comfort dan licht dat door ramen in de gevels komt. Je heb nooit last van hinderlijk licht waar je tegenin kijkt.

Inbraakwerend, ventilerend en zonwerend

Binnen het JET BIK assortiment is overal aan gedacht waardoor u verzekerd bent van maximale veiligheid, licht en lucht.

  • De inbraakwerend toepassingen voldoen aan de hoogste eisen die gesteld worden door het politiekeurmerk ‘Veilig Wonen’.   De eisen die dit keurmerk stelt, gaan verder dan de normen die in het bouwbesluit staan aangegeven.
  • Ventilerende lichtkoepels dragen bij aan voldoende frisse lucht in de woning. Ze kunnen uitstekend dienst doen als spuivoorziening.
  • De zonwerende lichtkoepels houden warmte en hinderlijke schittering tegen, maar zijn toch in hoge mate transparant.

Benieuwd naar onze mogelijkheden?

Voor iedere situatie bieden we een passende oplossing.

Vrijblijvend informatie aanvragen