Laat daglicht binnen

Ieder mens verdient daglicht. Op het werk, op school, in zijn vrije tijd en natuurlijk thuis. Zo heeft een woning met veel daglicht invloed op de gemoedsstand van bewoners. Gezien we een groot deel van onze tijd binnenshuis doorbrengen, is het dus ook van groot belang om onze leefomgeving zo prettig mogelijk te maken.

Groen in huis
Iets wat in huis staat en ook groot belang heeft bij voldoende daglicht, is de kamerplant. Planten hebben licht nodig om koolzuurgas uit de lucht te halen en water om te zetten in energie. De energie wordt in de bladgroenkorrel omgezet in suikers. Deze suikers zijn nodig om te kunnen verdampen, nieuwe plantdelen te vormen en te bloeien. Hierbij komt zuurstof vrij en daarom worden planten ook wel groene longen genoemd. Allerlei weetjes en mogelijkheden over kamerplanten vind je hier: https://www.plantsome.nl/

Zo krijg je meer daglicht in huis!
Een aantal structurele en duurzame oplossingen voor meer daglicht in huis zijn (glazen) lichtkoepels of modulaire lichtstraten. Daglicht via het platte dak komt van boven de woning in en dat is driemaal effectiever dan licht van opzij*. Laat daglicht dus binnen!

 

* Bron: Kenniscentrum Ruimte-OK