Earth Simulation Laboratorium Utrecht

Op het dak van het nieuwe Earth Simulation Laboratorium in Utrecht zijn 8 half hoge BIK noorderlichtkoepels geplaatst. De half hoog geblazen koepels werpen een natuurlijk licht op de ruimte eronder. Door de toepassing van het Noorderlicht systeem wordt het licht gebroken en evenredig in de ruimte eronder verdeeld.

Schiphol Amsterdam

De vertrekhallen van luchthaven Schiphol bevatten grote ronde BIK lichtkoepels. Door de hoge plafonds vallen de lichtkoepels nauwelijks op, maar ze dragen wel degelijk bij aan de toevoer van maximaal daglicht. JET BIK heeft op Schiphol tientallen lichtkoepels geplaatst.

Johan Cruijff Arena

De 15 roltrappen van de Johan Cruijff Arena zijn alle voorzien van een ronde overkapping om bezoekers te beschermen tegen het weer en hen een veilig gevoel te geven. De ronde overkappingen zijn zonwerend om hitteopbouw te voorkomen.

Hogeschool van Amsterdam

Iedereen kent het beste medicijn tegen winterdepressie: er even tussenuit naar een warme, zonnige omgeving. Wij kiezen ervoor om deze fijne omgeving hierheen te halen. Voor de Hogeschool van Amsterdam hebben wij dit gedaan door middel van half hoge geblazen lichtkoepels. Licht is van essentieel belang bij het verbeteren van de leerresultaten van scholieren.