Dynamisch hart van Wezep

Dynamisch hart van Wezep 2018-11-13T16:35:07+00:00

Project Description

Sacon architecten heeft in opdracht van de gemeente Oldenbroek een renovatieplan ontwikkeld waarin ontmoeten en het verbinden van functies in het bestaande gebouw van MFC De Brinkhof in Wezep een belangrijk ontwerpuitgangspunt was. Gelijktijdig met de renovatie is gewerkt aan de verduurzaming. Toepassing van het JET DC Glassysteem in combinatie met de geïntegreerde BIPV-panelen leverde een belangrijke bijdrage aan het realiseren van beide ontwerpeisen.

Door meer daglicht en doorzicht aan te brengen in combinatie met een zorgvuldige keuze van materialen door ZwaagInterieuris een aangename ontmoetingsplek ontstaan. In het bestaande gebouw was de centrale gangruimte donker en gesloten. Door in het dak het JET DC Glassysteem met BIPV-panelen op te nemen is dit hart van het gebouw getransformeerd tot een lichte, prettige ontmoetingsruimte. De functie van het gebouw komt daardoor beter tot haar recht. Ook als hernieuwbare energiebron zijn de BIPV-panelen bijzonder functioneel. Tevens zorgen de BIPV-panelen voor voldoende schaduw in de zomersituatie en ze voorkomen daarmee oververhitting van het gebouw. In het gebouw zijn een sociaal team, de bibliotheek, Icare en een politiepost gehuisvest. Je vindt er ook multifunctionele ruimten, vergadermogelijkheden en een ‘lees’café.

Systeem

  • DC Glassysteem (triple glas) met een hellingshoek van 3°. Hierin zijn BIPV-panelen toegepast met een afmeting van 1,45 x 3,60 m. Het geheel is gemonteerd op houten liggers.
  • Tochtsluis voorzien van triple beglazing
  • Luifel voorzien van twee glaskappen enkel glas

Realisatie

Prins Bouw

Architecten

Sacon Architecten
Zwaag interieurs

Product

JET DC Glas met BIPV-Panelen

Uitvoeringstermijn

2017