De JET-Group acquisitie door VELUX is goedgekeurd

De acquisitie is voltooid, na goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

De mededingingsautoriteiten van Duitsland en Oostenrijk hebben hun goedkeuring verleend aan de acquisitie, en er worden nu plannen gemaakt voor de integratie van JET-Group in VELUX Group.

“De goedkeuring van onze acquisitie van JET-Group betekent dat we nu verder kunnen gaan met het verder ontwikkelen van onze sterke positie in de commerciële markt”, David Briggs, CEO van VELUX Group.

De acquisitie van JET-Group maakt VELUX Group een van de leidende spelers op de commerciële markt in Europa. In combinatie met de recente acquisitie van Wasco en Vitral, en de doorlopende ontwikkeling van VELUX Modulaire lichtstraten, zal VELUX Group een nieuwe commerciële divisie ontwikkelen ten behoeve van zijn klanten.

“We plannen nu het begin van de integratie van JET-Group in de VELUX Group. We zien veel groeipotentieel en kansen om onze Europese business te versterken, ten behoeve van onze klanten en werknemers,” Ralf Dahmer, CEO van JET-Group. Ralf Dahmer zal het industriële segment in de commerciële divisie van VELUX Group leiden.

VELUX Group kondigde op 11 oktober aan dat zij akkoord was gegaan met de acquisitie van Egeria, een onafhankelijk Nederlands investeringsbedrijf. De overeenkomst was onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten in Duitsland en Oostenrijk.

VELUX Group is al meer dan 75 jaar de marktleider in de residentiële markt voor dakramen. De eerste stap van VELUX Group in de commerciële (niet-residentiële) markt was in 2012, met de lancering van de VELUX Modulaire lichtstraat (VMS). De huidige strategie is om een leidende positie in deze markt te ontwikkelen door middel van organische groei en acquisities.

 

Over de VELUX Group
Al meer dan 75 jaar maakt VELUX Group betere leefomgevingen voor mensen wereldwijd, en haalt ze het beste uit daglicht en frisse lucht door het dak naar binnen. We werken wereldwijd in de residentiële markt, met sales- en productieactiviteiten in meer dan 40 landen en rond de 10.200 werknemers wereldwijd.

Sinds 2012 heeft VELUX geprefabriceerde dakramen voor commerciële gebouwen ontwikkeld, geproduceerd en gemarket – VELUX Modulaire lichtstraten. Tegenwoordig heeft de commerciële divisie 270 mensen in dienst, met sales in 11 landen en productiecentra in Denemarken en de VS.

Over de JET-Group
JET-Group is een markt leidende Europese leverancier van daglichtoplossingen, ventilatieproducten en warmteafvoersystemen. De hoofdproducten van JET-Group zijn onder andere lichtkoepels en lichtstraten, die voornamelijk worden gebruikt in de industriële en gemeentelijke bouwsectoren.

De internationale JET-Group heeft bijna 800 werknemers, met een hoofdkantoor in Hüllhorst, Duitsland. Het heeft salesactiviteiten in 11 Europese landen en 6 productiecentra in vier landen. Bezoek voor meer informatie www.jet-group.com.

Contact:

Jens Bekke, Director Global Media Relations in der VELUX-Gruppe, +45 2155 0789