Project omschrijving

Pakketten afhandelen in prettig daglicht

In opdracht van Bouwbedrijf Van de Ven levert en monteert VELUX Commercial lichtstraten voor de uitbreiding van bol.com in Waalwijk. Hieraan ging een uitgebreid advies- en voorbereidingstraject vooraf.

In totaal gaat het om 2.600 m² lichtstraatmodules. De VELUX modulaire lichtstraten bevinden zich boven het gedeelte waar de pakketten afgehandeld worden. bol.com wil hier een prettig en gezond werkklimaat creëren met voldoende daglicht. Daarbij moet voorkomen worden dat de ruimte te warm wordt. Ook schitteringen in het glas zijn niet wenselijk. VELUX Commercial ontwikkelde de lichtstraat in samenwerking met bol.com, architectenbureau DENC en Bouwbedrijf Van de Ven.

Met elkaar zochten we een alternatief voor het oorspronkelijk bedachte systeem met zonwering aan de buitenzijde. We bezochten diverse andere projecten en we voerden simulaties en berekeningen uit naar de invloed van zonnestraling. Uiteindelijk kozen we voor sterk zonwerende beglazing. Voordat we overgingen tot de uitvoering, maakten we een mockup van ons daglichtproduct.
Door de lichtstraat werken de medewerkers van bol.com in een aangenaam daglicht.