Standaard lichtkoepels

Een lichtkoepel voor daglicht en frisse lucht.

Geschikt voor:

  • Platte daken
  • Meerdere platdakmembranen zoals bitumen, kunststof, elastomeer of metaal
  • Verschillende dakopeningen, 56 standaardmaten van 50 x 100 cm tot 200 x 300 cm
  • Installatie in dakhellingen tot 25°

Belangrijkste voordelen:

  • Prefab producten voor een eenvoudige en snelle montage
  • Veel hoogwaardige toepassingsmogelijkheden en accessoires
  • Een breed assortiment ventilatie oplossingen en bediening
  • Flexibele configuratie, snelle offertes en goede levertijden
Binnenaanzicht van een standaardkoepel in een kantine
Galerij bekijken

Vergelijkbare documenten en links

Eigenschappen

  • In het kort

    Een geschikte lichtkoepel voor elk soort gebouw


    Varianten

    Of u nu kiest voor een enkel-, twee-, drie-, vier- of vijfwandige gebogen lichtkoepel, u vindt altijd het product dat de ideale energieprestaties biedt voor uw constructie. De materialen acrylaat (PMMA), polycarbonaat (PC), zonwerend zijn verkrijgbaar in de kleuren opaal, helder en met zonbescherming (zie tabblad Beglazing). Door de combinatie van de verschillende hoogwaardige materialen ontstaat er een zeer variabel product wat betreft robuustheid en lichtinval.

    Voordelig

    De constructie van het ventilatieframe is in alle gevallen robuust, compact, eenvoudig achteraf te monteren en heeft zich al miljoenen keren bewezen. Dankzij het smalle formaat van de pvc profielen is er weinig warmteverlies.

    Technologie

    De dubbele afdichtingsband in het frame verbetert de luchtdichtheid en de thermische isolatiewaarden van de verbinding tussen de koepel en de opstand.

    Renovatie

    Dankzij de mechanische bevestiging is de koepel een eenvoudige, snelle en betaalbare upgrade voor een energiebesparende renovatie en/of een vervanging in geval van schade.

    Energie-efficiëntie

    De opstand met een innovatieve, voor energie-efficiënte en creatieve daglichtoplossingen  
    Afbeelding van standaard lichtkoepel

    Standaard ronde koepel

    Illustration of a venting standard dome

    Ventilerende koepel

  • Functies en matenoverzicht

    Standaard lichtkoepels zijn verkrijgbaar in verschillende standaardmaten en met verschillende functionaliteiten:


    Vaste lichtkoepels

    De eenvoudigste en meest voordelige manier om een ruimte te vullen met natuurlijk daglicht is een vaste lichtkoepel; dit is de eenvoudigste variant.

    Ventilerende lichtkoepels

    Lichtkoepels met comfortventilatie zijn verkrijgbaar met verschillende openingsmechanismen, zodat u op elk gewenst moment frisse lucht kunt binnenlaten. De ventilerende koepels kunnen handmatig worden bediend met een spindel of met elektrische aandrijvingen, die de koepel 300 mm, 500 mm of 750 mm openen.

    RWA lichtkoepels

    De taak van rook- en warmteafvoersystemen (RWA) is om persoonlijk letsel en schade aan het gebouw te voorkomen. Er zijn pneumatische (CO2) en elektrische (24V/48V/230V) systemen met verschillende functionaliteiten en prestaties. Deze zijn allemaal getest en gecertificeerd conform EN 12101-2. Volledig multifunctionele RWA lichtkoepels kunnen worden uitgerust met elektrische aandrijvingen voor natuurlijke ventilatie of ventilatie-eenheden.

    Daktoegang

    Er kunnen verschillende redenen zijn om een plat dak te betreden. Een dakunit inspectie of dakterrasentree kan een handige en veilige toegang tot het dak bieden.

    Inbraakwerend

    Indien de overheid of de eigenaar van uw gebouw een inbraakwerend gebouw vereist, kunt u kiezen voor onze inbraakwerende lichtkoepels. Deze zijn gecertificeerd conform EN 1627:2011 en NEN 5096-2012+A1:2015: RC 2.

    Afmetingen

    See Bekijk afmetingen
    Afbeelding van een RWA-koepel

    RWA-koepel

    Dakluik

    Daktoegang

    Afbeelding van inbraakwerende koepel

    Inbraakwerende koepel

  • Eigenschappen

    Meerwandige lichtkoepels bieden verschillende mogelijkheden voor thermische en geluidsisolatie. De specifieke technische waarden vindt u in de productleaflets.


    Enkelwandige lichtkoepels

    Indien daglicht gewenst is en er verder alleen bescherming nodig is tegen wind en regen, is een lichtkoepel met een enkele wand de eenvoudigste, snelste en goedkoopste manier om lichtinval en comfort te realiseren.
    Weergave enkelwandige koepel

    Enkelwandig

    Dubbelwandige lichtkoepels


    A Een dubbelwandige lichtkoepel is de eerste stap richting thermische isolatie. Deze oplossing is geschikt voor gebouwen die niet of minimaal verwarmd worden.

    Weergave van glazen constructie dubbelwandige koepel

    Dubbelwandig

    Driewandige lichtkoepels


    Driewandige lichtkoepels zijn de norm in de branche; ze leveren voldoende thermische isolatie en verbeterde geluidsisolatie.


    Weergave van glazen constructie driewandige koepel

    Driewandig

    Vierwandige lichtkoepels


    De vierwandige lichtkoepel is een goede keuze voor openbare gebouwen of woonhuizen waar hogere eisen worden gesteld aan isolatie en energie-efficiëntie.

    Weergave van glazen constructie vierwandige koepel

    Vierwandig

    Vijfwandige lichtkoepels


    Als het om isolatie gaat, is de vijfwandige lichtkoepel de beste keuze. Deze optie komt het meest in de buurt van de prestaties van een platdakraam van glas, maar is lichter van gewicht.
    Weergave van glazen constructie vijfwandige koepel

    Vijfwandig

  • Beglazing

    Onze standaard lichtkoepels zijn verkrijgbaar met verschillende beglazingsopties, afhankelijk van uw wensen.


    Acrylaat (PMMA)

    De UV-werende, kwalitatief hoogwaardige PMMA wanden worden standaard gebruikt voor lichtkoepels. Door de kleuren (opaalkleurig en helder) in verschillende variaties te combineren, is het mogelijk om heldere of diffuse beglazing te creëren.

    Zonwerend

    Een lagere warmtetransmissie wordt bereikt door de aangepaste PMMA buitenlaag, die het zonlicht blokkeert door middel van reflecterende deeltjes. Hierdoor is er minder behoefte aan airconditioning.

    Donkere bovenlaag

    Donkere beglazing is geschikt voor gebouwen waar daglicht niet wenselijk is, maar kunststof materiaal nodig is om aan de brandveiligheidsvoorschriften te voldoen. Dankzij de zwarte PMMA buitenlaag valt er geen licht naar binnen. Rookafvoer is echter mogelijk, met of zonder RWA-systemen.

    Polycarbonaat (PC)

    Slagvaste PC pantser wanden zijn verkrijgbaar als robuustheid van belang is. Polycarbonaat wordt gezien als onverwoestbaar, hagelvast, inbraakwerend en doorvalveilig. Er zijn verschillende combinaties mogelijk tussen PC en PMMA.

    Zonbescherming

    Wanden van PC in een speciale kleur zorgen voor een combinatie van robuustheid en een lagere energietransmissie.
    Afbeelding van een koepel met beglazing met zonbescherming

    Zonbescherming

    Afbeelding van een koepel met een donkere bovenlaag en rook- en warmteafvoer

    Donkere bovenlaag RWA

    Afbeelding van een koepel met slagvaste beglazing

    Slagvast

  • Certificates