Bekijk toepassingen

3-wandig3-wandig
Lichtkoepel GlasLichtkoepel Glas
DaktoegangDaktoegang
VentilerendVentilerend
InbraakwerendInbraakwerend
DoorvalveiligDoorvalveilig
ZonwerendZonwerend
BIK Lichtkoepel Glas & GlasraamBIK Lichtkoepel Glas & Glasraam
DaglichtbuisDaglichtbuis

Geregeld kiest men voor een lichtkoepel om daglicht, via het platte dak, naar binnen te halen.
Vaak is er dan een 2-wandige lichtkoepel, toegepast.
Echter zijn geluiden van buitenaf nog goed hoorbaar en je hebt last van koudeval en warmteverlies.

Isolerende maatregelen nemen in uw woning of kiezen voor een lichtkoepel in de nieuwe aanbouw?

Ga dan minimaal voor een BIK 3-wandige lichtkoepel! 


Voor het platte dak schrijft de EPC-norm (Energie Prestatie) in het bouwbesluit een RC –waarde van 6.0 m2K/W voor. (de thermische weerstand van een constructiedeel). De minimale verplichte U-waarde voor een daglichtopening bedraagt 2.2 W/m2K. (de hoeveelheid warmte per m² en per graad temperatuurverschil tussen de ene en de andere zijde doorgelaten)

BIK 3-wandige lichtkoepels voldoen aan deze norm.

JET BIK-Part of VELUX Commercial heeft deze 3-wandige lichtkoepels in verschillende vorm, materiaal en maatvoering. De 3-wandige renovatiekoepel past op iedere bestaande opstand waardoor u de bestaande situatie heel gemakkelijk kunt upgraden. Met een thermische isolatiewaarde behoort deze lichtkoepel tot de best isolerende producten. Het voldoet aan de huidige isolatienormen in het bouwbesluit. Deze 3-wandige lichtkoepel garandeert geluidsreductie, een hoge isolatiewaarde én montagegemak.

Bent u van plan een dak of aanbouw beter te isoleren? Renoveer dan ook gelijk het daglicht met een BIK Lichtkoepel.

Meer informatie:ProductleafletTekening

https://www.jet-bik.nl/wp-content/uploads/2018/02/B415200.116.f01-DAKLICHTKOEPEL-ACRYLAAT.docx

Bestektekst

BIK Lichtkoepel Glas

Met met een thermische isolatiewaarde 0,79 W /m²K tot Ug 0,53 W /m²K volgens EN ISO 10077-2 behoort de BIK Lichtkoepel Glas tot de best isolerende producten. Zowel thermisch als akoestisch. De lichtkoepel is inbraakwerend en toe te passen in het kader van Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Renovatie
Voor het eenvoudig renoveren en beter isoleren van een bestaande lichtkoepel bieden we het BIK Lichtkoepel Glasraam. Door deze tussen een bestaande opstand en lichtkoepel te plaatsen, wordt de thermische isolatiewaarde sterk verbeterd. Het BIK Lichtkoepel Glasraam is gemaakt van isolerend veiligheidsglas HR++ en geschikt voor alle bestaande lichtkoepels en vrijwel alle opstanden.

Meer informatie:ProductleafletTekeningBestektekst

BIK Lichtkoepel Ventilerend

Conform het bouwbesluit moet in iedere leefruimte ten minste één te openen daglichttoepassing aanwezig zijn. Een ventilerende lichtkoepel kan uitstekend worden ingezet als tochtvrije spuivoorziening met permanente of regelbare ventilatie.

Meer informatie:ProductleafletTekeningBestektekst

BIK Lichtkoepel inbraakwerend

Bereikbare daklichten moeten volgens NEN 5087 in een nieuwbouwsituatie inbraakwerend worden uitgevoerd conform NEN 5096 weerstandsklasse 2.

De BIK Lichtkoepel Inbraakwerend is een samengesteld product dat in alle isolerende varianten beschikbaar is. Wel zijn minimaal twee polycarbonaat schalen noodzakelijk. De BIK Lichtkoepel Inbraakwerend heeft een fraaie, specifiek staalversterkte opstand RO16 en is voorzien van het gepatenteerde antidiefstalsysteem.

Meer informatie:ProductleafletTekeningBestektekst

BIK Lichtkoepel doorvalveilig

Wanneer het dak betreden wordt door onderhoudsprofessionals of bij het opnemen van de lichtkoepels in een dakterras is aandacht voor doorvalveiligheid noodzakelijk. Met minimaal twee polycarbonaat schalen, voldoet een BIK lichtkoepel aan de hoogste classificatie voor doorvalveiligheid volgens NEN-EN 1873.

Meer informatie:ProductleafletTekeningBestektekst

BIK Lichtkoepel zonwerend

Tijdens zonnige dagen kan de zon zorgen voor hinderlijke warmteopbouw. BIK Zonwerende lichtkoepels hebben een bijzonder hoge lichttoetredingsfactor (LTA). Ze zijn vrijwel volledig transparant. Toch wordt de onzichtbare infraroodstraling effectief gefilterd. BIK Zonwerende lichtkoepels combineren een hoge lichtopbrengst met een lage warmte-opbouw.

Meer informatie:ProductleafletTekeningBestektekst

Benieuwd naar onze mogelijkheden?

Voor iedere situatie bieden we een passende oplossing.

Vrijblijvend informatie aanvragen