JET BIK - Driven By Daylight

Houd ongenode gasten buiten

Voor iedereen die op vakantie gaat of gewoon maar even de deur uit is,  is het een veilig idee als de woning voldoet aan de eisen t.a.v. inbraakwerendheid. Om bewoners die zekerheid te bieden en de bouwbranche handvatten te geven, zijn er o.a. de eisen in het Bouwbesluit en het PKVW. 

Bouwbesluit
Gevel- of dakelementen moeten voldoen aan weerstandsklasse 2 (volgens NEN 5096) wanneer deze bereikbaar zijn. Onder bereikbaar wordt verstaan:

  • gevel- of dakelementen tot een hoogte van 5,5 m.
  • hoger gelegen elementen als er op de begane grond een opklim mogelijkheid tot maximaal 3,5 m hoog is (bijvoorbeeld aan een uitbouw of een luifel) en die plek dan weer een opklim mogelijkheid heeft <  2,4 m.

PolitieKeurmerk Veilig Wonen (PKVW)
Het sinds 1 januari 2015 van kracht zijnde PKVW gaat verder dan het bouwbesluit. Met name ten aanzien van de bereikbaarheid stelt het PKVW aanvullende eisen. Het beschouwt dak- en gevel-elementen ook als bereikbaar als ze via bepaalde constructies benaderd kunnen worden. De volledige eisen kunt u hier nalezen.

Inbraakwerende oplossingen van JET BIK
Wij hebben veel producten in ons assortiment die inbraakwerend zijn. In onze assortimentsbrochure vindt u een volledig overzicht van onze producten met bijbehorende kenmerken. 

 


© JET BIK 2018 |