JET BIK - Driven By Daylight

JET Grillodur®, het multi-talent voor moderne architectuur

Effectief: bescherming tegen zon, lawaai en warmteverlies
Grillodur® beschermt de binnenruimte zeer effectief tegen direct invallend zonlicht en maakt de installatie van in- of uitwendige zonwerende voorzieningen overbodig. Tegelijkertijd isoleert Grillodur® geluid heel effectief. Door het gebruik van een speciale tussenlaag van gesponnen glas wordt bovendien een uitstekende warmtedoorgangswaarde van 0,9 W/m2K bereikt. Grillodur® werkt warmteverlies in de winter en opwarming in de zomer tegen.

Sportief: niet-verblindend en helder als de dag
Onder andere in sporthallen bewijst Grillodur® zijn kracht: Speelvelden worden slagschaduwvrij en geheel verblindingsvrij verlicht. Juist bij sporten als tafeltennis of badminton kan heel ongestoord worden gespeeld en hoeven wedstrijden niet te worden gestaakt. Onder andere het Duits Olympisch Comité heeft deze voordelen onderkend en een olympisch trainingscentrum uitgerust met Grillodur®.

Hangar Duitsland
Oplossing van JET BIK: Grillodur®-deursysteem

Hangar, Duitsland
  • Hangar, Duitsland
  • Sportcentrum Bertrange Luxemburg
  • MFC Leeuwarden
  • MFC Leeuwarden

Kleurecht: natuurlijk daglicht
De te realiseren blauwe buitenlaag creëert binnen een zeer homogene en natuurlijke verlichting. Vanzelfsprekend blijft het licht kleurecht en wordt het hele spectrum van zonlicht doorgelaten. Omdat Grillodur® zorgt voor een hoge diffusie van direct invallend licht, is de verlichting binnen zeer gelijkmatig.

Bestendig: resistent tegen chemische invloeden
Grillodur® is bestand tegen chemische milieu-invloeden en tegen invloeden die het directe gevolg van het ruimtegebruik zijn, zodat het materiaal ook onder invloed van kerosine, koel- en smeermiddelen en veel andere stoffen zijn mechanische, fysische en chemische eigenschappen behoudt.

Levenslang: stabiel en veilig
Grillodur®-Elementen worden al meer dan 50 jaar ingezet. Natuurlijk is er voor het systeem een algemene bouwkundige goedkeuring. De Grillodur®-elementen onderscheiden zich ook door hun hoge mechanische belastbaarheid. Ze zijn zeer bestand tegen hagel en balworpen. Zelfs de bestendigheid tegen hockeyballen wordt bevestigd. Grillodur® wordt daarom ingezet in scholen, op sportcomplexen en in gebouwen met speciale eisen ten aanzien van de veiligheid en de duurzaamheid.

Compromisloos: spanningsvrij gebogen
Bij gebogen constructies is de inwendige straal altijd kleiner dan de uitwendige. Opdat een spanningsvrije montage van de deklaag gewaarborgd is, wordt gebruikgemaakt van deklagen van Grillodur®, waarbij de straal op maat is. In de praktijk blijven hierdoor de hoge hagelbestendigheid en de mechanische stabiliteit ook voor gebogen constructies behouden.

Ideaal: flexibel en gemakkelijk bij renovatie
Grillodur® is ook geschikt voor specifieke taken. Bij de renovatie van wanden van glazen bouwstenen kan bijv. het door Monumentenzorg beschermde uiterlijk met Grillodur® 1:1 worden behouden. Door het lage elementgewicht kan GRILLODUR® heel gemakkelijk worden gebruikt. Dat is voor daglichtsystemen in het dak zeer gunstig, omdat de aanwezige onderconstructie vaak kan worden behouden. Ook bij gevels wordt de montagetijd aanzienlijk korter. Renovatiewerkzaamheden zijn hierdoor veel sneller voltooid en lange uitvaltijden komen te vervallen.© JET BIK 2018 |